Wonen Gids
Image default
Kopen huren verhuizen

Een realistische schatting van je woning? Doe beroep op een regionale vastgoedmakelaar

Een gratis schatting bij het verkopen van je woning? Dat is altijd verstandig. Wij raden je wel aan dit door een erkende vastgoedmakelaar te laten doen. Wil je liever eerst online een gratis schatting laten uitvoeren, dan zijn er ook heel wat websites waar dit mogelijk is, maar de resultaten zijn altijd wel net iets minder accuraat. Een regionale vastgoedmakelaar kent de regio als zijn broekzak en de gratis schatting gaat vaak een stuk realistischer zijn dan bij een computersimulatie.

Een gratis schatting is de eerste stap in het verkoopproces

Ga je je woning verkopen, dan is een gratis schatting vaak één van de eerste stappen die je zet. Je wil immers weten wat een correcte vraagprijs is voor je woning. Het is belangrijk om je woning meteen tegen een correcte prijs in de markt te zetten. Een nieuwe woning trekt de aandacht op de zoekertjessites, je wordt makkelijker gevonden door mensen met het juiste budget en hoe correcter de prijs, hoe sneller je je woning verkocht krijgt. Weet dat de eerste 4 weken cruciaal zijn bij het verkopen van je woning.

Om je woning te laten schatten kan je aankloppen bij een vastgoedmakelaar. Bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning zal deze met een heel aantal zaken rekening houden. Denk maar aan de ligging, de oppervlakte, het aantal kamers, het bouwjaar, de staat en ga zo maar door. Een regionale makelaar kent de prijzen in de buurt en kan accuraat een realistische gratis schatting van alle immo maken.

Een vastgoedmakelaar ziet meer tijdens een gratis schatting

Nog een troef waarmee een vastgoedmakelaar het verschil maakt bij het bepalen van de potentiële verkoopprijs? Zij zien het renovatiepotentieel. Dit tilt de waarde van je woning vaak fiks de hoogte in. Heel wat mensen willen gerust wat renoveren na hun aankoop. Ook de Mobiscore speelt tegenwoordig trouwens een rol bij het bepalen van de waarde van je woning. Meer en meer mensen doen het vandaag de dag zonder wagen en dan is een puike Mobiscore een onmiskenbaar voordeel. Bezit je pand karakteristieke eigenschappen, dan heeft dit ook impact op de schatting. Heel wat mensen kiezen bewust voor een woning met karakter of in een specifieke bouwstijl.

Een vrijblijvende gratis schatting

Meer dan redenen genoeg dus om een gratis schatting van je woning te overwegen. Er zijn makelaars die hier een bepaalde som voor aanrekenen en er zijn ook erkende schatters, maar er zijn ook tal van makelaars die deze service gratis aanbieden zonder inboeten op de kwaliteit van het schattingsverslag. Ga steeds voor een makelaar die thuis is in de regio en regelmatig panden in de buurt in portefeuille heeft én verkoopt. Weet dat een gratis schatting van je woning altijd vrijblijvend is, al verwachten de meeste vastgoedmakelaars wel een verkoopmandaat als ze gratis komen schatten. Op die manier hebben ze er ook alle belang bij om een correcte prijs op je woning te kleven, ze willen immers en geld verdienen én je woning zo snel mogelijk verkopen.

Ongetwijfeld zit er ook in jouw buurt een makelaar die met plezier een gratis schatting komt uitvoeren van je woning. Door de waardering van een expert te volgen ga je je woning een stuk vlotter verkopen en er ook de juiste prijs voor krijgen.

https://www.mvastgoed.be/nl/gratis-schatting