Wonen Gids
Image default
Landelijk leven

Steigerhout tuinmeubels zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Het wordt weer tijd om uw tuin of uw tuinterras een upgrade te geven. Denk eens aan een nieuwe set tuinmeubels. Wat dacht u van tuinmeubilair, gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen? U heeft een aantal eisen als u tuinmeubilair koopt. U wilt het liefst meubels met een vormgeving die in veel woonstijlen past. Ook wil u weinig tijd kwijt zijn aan onderhoud. Dit alles ligt binnen handbereik als u kiest voor steigerhout tuinmeubels. En dat u ze bovendien geheel op maat kunt laten maken?

Wat is er zo speciaal aan steigerhout tuinmeubels?

Steigerhout is een bijzonder sterk materiaal en dat is ook nodig. Immers, het moet vele jaren dienstdoen in de bouw en de veiligheid van mensen die op hoogte werken, waarborgen. Door de jarenlange blootstelling aan weer en wind krijgt het een stoer en rauw uiterlijk, waar vaak een lichte waas over hangt. Deze waas is een natuurlijke patinalaag, die het hout een beetje beschermt. Steigerhout is gemaakt voor buitengebruik en door het robuuste uiterlijk krijgen steigerhouten tuinmeubels vanzelf een stoer en industrieel uiterlijk, dat in veel verschillende woonstijlen past. Steigerhout is van nature ook onderhoudsarm, iets waar we hieronder op terug komen.

Steigerhout tuinmeubels in verschillende stijlen

Steigerhout tuinmeubels worden steeds geliefder en het is dan ook geen wonder dat veel meubelmakers dit unieke materiaal ontdekt hebben. U kunt steigerhout tuinmeubels in verschillende stijlen aanschaffen. Houdt u van een zo industrieel mogelijk uiterlijk, denkt u dan aan een set meubelen met steigerbuizen als frame. Wilt u liever een warmere en luxueuzere ambiance in uw tuin, gaat u dan op zoek naar ruim bemeten steigerhout tuinmeubilair, voorzien van zachte kussens in meerdere kleuren. Of u nu kiest voor een strakke en moderne vormgeving of een iets traditionelere en romantische uitstraling, een goede leverancier heeft ongetwijfeld een set ontwikkeld die perfect in uw tuin zal staan.

Hoe onderhoud je steigerhout tuinmeubels?

Het onderhoud van steigerhout tuinmeubels is eenvoudig en vraagt om een minimale inspanning. Zoals eerder gezegd, heeft steigerhout van nature een beschermlaag ontwikkeld. Dit is echter niet genoeg voor jarenlang zitcomfort. Daarom behandelen de meubelmakers het steigerhout met een beschermende en voedende olie, waar u pas na een jaar of twee onderhoud aan hoeft te plegen. Door het steigerhout licht op te schuren en te behandelen met olie, kunnen uw meubels weer een aantal jaar mee. U kunt ook kiezen voor white wash of gray wash, speciale middelen om de structuur van het steigerhout te accentueren en te zorgen voor een optimale bescherming. Een laatste mogelijkheid is behandeling met een nano-spray, die het hout voor lange tijd afdoende beschermt. Morst u per ongeluk op uw steigerhouten tafel? Vaak is een nat doekje met niet-agressieve zeep genoeg om uw tafel te reinigen. In de winter, als voor langere tijd water of sneeuw in uw tuin aanwezig is, doet u er verstandig aan om uw steigerhouten meubilair op verhogingen te zetten, zodat het droog blijft.

Weinig onderhoud en een stijlvol aanbod op maat 

Zoals u kunt lezen is het onderhoud van tuinmeubels van steigerhout eenvoudig en kost het u nauwelijks tijd. Heeft u de tuinset die aan uw wensen voldoet, gevonden? U kunt ook geheel op maat bestellen.