Wonen Gids
Image default
Woning en Tuin

Een houten speelhuisje vol plezier

Een houten speelhuisje in de tuin zorgt voor boordevol plezier voor je kind. Hier kunnen kinderen zich terugtrekken en hun fantasie de vrije loop laten. Met een houten speelhuisje hebben de kinderen een eigen ruimte waar ze koning of koningin kunnen zijn en waar ze de baas zijn over hun eigen huisje. Of ze nu alleen spelen of samen met vriendjes en vriendinnetjes; een speelhuisje in de tuin zorgt voor urenlang speelplezier. De speelhuisjes zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. De allerkleinste kinderen kunnen onder toezicht ook lekker meespelen met het speelhuisje. Er zijn ontzettend veel speelhuisjes te vinden. Sommige staan op de grond, andere gaan de hoogte in en hebben een glijbaan of een zandbak. Ook zijn er diverse speelhuisjes met een schommel of komen ze in opvallende ontwerpen. Zo is er voor iedereen wel een houten speelhuisje te vinden die past bij jouw kind of bij de tuin (bekijk hier een ruim aanbod)

Een duurzaam stukje speelgoed

Een houten speelhuisje is een duurzaam speeltoestel. Het hout dat wordt geselecteerd voor het maken van de speelhuisjes bestaat uit FSC-hout. Dit hout wordt geïmpregneerd zodat het waterbestendig is en er geen houtrot zal optreden. Hout is bestand tegen alle weersomstandigheden en kan zorgeloos het hele jaar buiten blijven staan. Daarom is hout een duurzamere en betere keuze voor een speelhuisje dan plastic. Plastic heeft daarnaast ook de neiging om erg warm te worden in de volle zon waar dat bij hout niet het geval is. Het hout dat wordt gebruikt voor de speelhuisjes bevatten geen splinters waardoor je kindje zich hier niet aan kan verwonden. Daarnaast worden alle speelhuisjes grondig getest voordat deze worden verkocht. Zo kun je jouw kindje met een gerust hart laten spelen met een speelhuisje in de tuin.

Waarom kiezen voor een speelhuisje in de tuin

Kinderen zijn erg fantasierijk en dat merk je aan de manier waarop ze spelen. Ze doen zich graag voor als prins of prinses of spelen vadertje en moedertje. Wanneer ze hun eigen speelhuisje hebben kunnen ze dit gebruiken als kasteel of paleis. Daarnaast stimuleer je jouw kind om lekker in de buitenlucht te gaan spelen wanneer je het speelhuisje in de tuin plaatst. Hier kunnen alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Ze delen elkaars geheimen en bespreken spannende missies in het speelhuisje. Hierdoor leren kinderen om met elkaar te spelen en te delen. Wanneer je kiest voor een speelhuisje met een schommel of een glijbaan wordt de lichaamsbeweging ook voldoende gestimuleerd. Er zijn dus redenen genoeg om te kiezen voor een speelhuisje in de tuin waar je kind veel speelplezier mee gaat beleven.