Wonen Gids
Image default
Aanbiedingen

7 voordelen voor het kiezen van een peuterbed met lade

7 voordelen voor het kiezen van een peuterbed met lade

Er dag en nacht zijn voor je baby is wat de eerste fase van het ouderschap kenmerkt. Je wilt ze aan je zijde hebben, waar je ook gaat, ze voeden en knuffelen en lachen in die kostbare oogjes (laten we de slaapverwekkende pottenkijkers even vergeten!). Toch moet de tijd komen dat een kind het bedje of de wieg overstijgt en een beetje zelfstandigheid krijgt die hem zal volgen tot in de peuterfase. Als ze er klaar voor zijn, heeft je kindje een eigen bed en retrospiegel nodig, en dat is waar de beslissing en keuze een beetje lastig wordt – er zijn zoveel opties beschikbaar, van ledikantombouw tot volwaardige eenpersoonsbedden. Hier kunnen we helpen, want niet alleen geven de meeste ouders  de voorkeur aan dat eerste grote jongens- of grote meisjesbed als peuterbed met lade, maar wij hier bij Perfecthomeshop (de meesten van ons zijn zelf ouders) raden het ook ten zeerste aan! Hier zijn zeven doordachte redenen waarom we dat doen:

1. Ze zijn gemakkelijker te plaatsen

Hoe graag we ook zouden willen dat elk gezin zijn eigen paleis had, in werkelijkheid worden we beperkt door de ruimte die we krijgen. Appartementen, studio’s en bescheiden huizen hebben niet altijd de ruimte voor een grote kinderkamer. Vergeleken met een standaard eenpersoonsbed voor kinderen (ongeveer 75″), vermindert een alternatief voor peuters (50″-60″) die massa met minstens een kwart. Het bed is dus veel gemakkelijker op te bouwen en te verschuiven, afhankelijk van wat er nog meer omheen staat. Dat betekent meer ruimte voor de commode, de opbergruimte en alle andere elementen die het landschap van de kamer vormen.

2. Meer speelruimte op de vloer

Ook speelgoed en speelaccessoires worden niet naar de woonkamer verbannen. De kinderkamer moet immers een toevluchtsoord zijn voor opgroeiende ontdekkingsreizigers, en geen enkele ouder wil zich door de sneeuwstorm van een spel in actie worstelen wanneer hij zijn gezin vermaakt of het huis schoonmaakt. De kleinere afmetingen van een peuterbed met lade maken de vloer van de slaapkamer van uw kind open, zodat het speelgoedkisten, speelmatten en beren kan opbergen waar het maar wil. Dat kan alleen maar goed zijn, want u leert uw kind zorg te dragen voor zijn ruimte en laat zijn fantasie de vrije loop.

3. Kinderbedjes kunnen er zo in

We zijn altijd verbaasd over wat onze favoriete fabrikanten kunnen doen met bedontwerpen voor de lange termijn. Daarmee bedoelen we de evolutie van dat eerste bed – een bed dat meegroeit met uw lieveling terwijl hij zijn groenten opeet, en dat met elke maand die voorbijgaat flink groeit. Als je vooruit plant voor je kleine bundel, kijk dan eens naar onze ledikanten. Met afneembare bedframes, verstelbare hoogtes en geleidelijk afnemende veiligheidsmaatregelen, veranderen deze ledikanten in slaapbanken die passen bij de reis van het kind naar de peutertijd. Gezinnen die het meeste uit hun geld willen halen, kunnen een multifunctionele eenheid aanschaffen waarmee ze de komende jaren goed uit de voeten kunnen. Het past ook perfect met de retrospiegel aan de wand. 

4. Afgesloten omgeving

Een duidelijk voordeel van peuterbed met lade is dat ze overblijfselen van een ledikant behouden, zoals spijlen, een hoog hoofdeinde en een beschermende buitenkant. Kinderen hebben enige tijd nodig om zich aan te passen aan hun nieuwe zelfstandigheid; een omhullend frame maakt de overgang gemakkelijker en herinnert hen aan de knusse grenzen van hun ledikant. Er is nog meer reden om te proberen als uw kind een actieve slaper is. Peuterbedden voorkomen dat kinderen met hun armen en benen op de grond rollen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw kleintje veilig en gezond is als het licht uitgaat.

5. Veel thematische afbeeldingen

Hier wordt het pas echt spannend, want tegen de tijd dat je kleintje drie of vier is, heeft hij waarschijnlijk zijn eigen smaak ontwikkeld. Of ze nu houden van auto’s, boten, vliegtuigen of prinsessenparafernalia, er is altijd een verbazingwekkende slaapbank die past bij wat ze leuk vinden, zodat bedtijd een gebeurtenis wordt waar ze naar uitkijken. De peuterbedden met lade van Perfecthomeshop zijn een geweldige voorstander van wat zo geweldig is aan thematische inrichting. Ze hebben bedden bedacht die je kleine monster in de cockpit van een vliegmachine zetten, maar ook in een brandweerauto of een koninklijke sluimerruimte. De ‘WOW-factor’ zit overal op deze sappige staaltjes van fabricage compleet gemaakt met een retrospiegel.

6. De lakens verschonen is makkelijker

Je meisje of jongen mag dan een paar koppen groter zijn dan vorig jaar, ze kunnen nog steeds gevoelig zijn voor ongelukjes midden in de nacht. Daar is geen ontkomen aan, en daarom moet je streven naar een peuterbed in plaats van een volwaardig bed. Dat komt door de snellere inspanningen die je zult doen om het uit te kleden. Elke ouder kan u vertellen dat dit een tweede natuur wordt, dus het kan maar beter zo pijnloos mogelijk zijn. U kunt het ledikantbed ook gebruiken voor het peutermodel, zodat u geen extra kindermatras hoeft te kopen.

7. Laag bij de grond

Als laatste, bepalende eigenschap willen we u eraan herinneren hoe laag een peuterbed doorgaans staat. Waarom is dat belangrijk? Wel, denk aan de sneeuwbaltalenten van uw kind – hij of zij zal waarschijnlijk zelf, zonder hulp, in de dekens kruipen. Het is heel zinvol om te investeren in een speciaal peuterbed met lade dat net hoog genoeg is om anders te zijn dan een ledikant, maar toch krap genoeg om het klimmen te bevorderen. We weten zeker dat je kleintje zich gesterkt zal voelen door zelf te leren knus te worden.

Dit zijn dus zeven voordelen waar je in deze cruciale periode van het leven van je kind gewoon rekening mee moet houden. Wat je hen nu geeft, zal hen goed van pas komen voor de toekomst, inclusief een voorliefde voor rust en herstel. Voor meer hulp wanneer je grote jongen of grote meid klaar is om de sprong naar hun grote bed te maken, bezoek de webpagina Perfecthomeshop en ons supervriendelijke team zal onmiddellijk antwoorden.

toddler bed