Wonen Gids
Image default
Tuin inrichting

De verschillen tussen een tuinkamer, Veranda en overkapping?

Als u een nieuw terras wilt aanleggen of een bestaande tuin wilt uitbreiden, helpt het om de voor- en nadelen van verschillende soorten dakbedekking te kennen. Een veranda, tuinkamer en overkapping lijken in veel opzichten op elkaar. Ze hebben heel verschillende functies, maar delen dezelfde basisstructuur – vier palen die de dakbedekking ondersteunen. In deze gids hebben we de subtiele verschillen voor u op een rijtje gezet en precies uitgelegd wat elke optie inhoudt. Zodat het niet uitmaakt welke shingles of shakes u kiest – wij geven u deskundig advies!

Veranda

In principe is een veranda verbonden met het huis. Een veranda kan vrijstaand zijn, zolang hij ten minste één open wand heeft; of hij kan zijwanden hebben zoals een veranda. Onder een veranda bent u altijd beschut. Overweeg wandopties van aluminium: Dit is een perfecte toevoeging om te voorkomen dat wind en regen uw veranda binnendringen, en het unieke kliksysteem van MB Veranda geeft u het volste vertrouwen in de stabiliteit van uw nieuwe muren. Met de toevoeging van verwarming, verlichting en zonwering kan een veranda worden omgebouwd tot een buitenruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. Als u een veranda aan uw huis wilt toevoegen, neem dan contact op met MB Veranda. Zij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en bouwen van prachtige aanbouwen die de waarde van elk pand verhogen.

Tuinkamer

Het woord “kamer” zegt het eigenlijk al: een tuinkamer is in feite een kamer in de tuin. Het onderscheidende kenmerk – dat hij kan worden afgesloten van andere ruimtes – maakt dit soort overkapping anders dan de meeste soorten serres of serres. Een tuinkamer kan overal in de tuin worden geplaatst, zodat u de meest praktische, maar ook de mooiste plek kunt kiezen. Dankzij de (glazen) wanden blijft het in elk seizoen comfortabel, of het nu sneeuwt of hoogzomer is! Dan kunt u de kamer openen of sluiten om uw temperatuur aan te passen. Met een verwarming kunt u van elk seizoen genieten! Tuinkamers zijn populair, maar er zijn ook veel andere soorten overkappingen. Het meest voorkomende type is een serre. Deze zijn meestal gebouwd van hout en glas, wat ze bijzonder geschikt maakt voor gebruik in koudere klimaten, waar de kou buiten kan worden gehouden door de deuren of ramen te sluiten. Er zijn ook serres die speciale materialen gebruiken om binnen een microklimaat te creëren.

Overkapping

Hoewel een overkapping aan huis in het algemeen verwijst naar een overkapping die schaduw of bescherming biedt tegen het weer, gebruiken sommige huiseigenaren veranda en terras door elkaar. Overkappingen bestaan vaak uit slechts vier palen en een dak, waaronder een terras kan worden gecreëerd, bijvoorbeeld met een buitenkeuken of een zithoek. Een overkapping heeft geen wanden zoals een veranda of tuinkamer dat heeft. Maar anders dan bij een overkapping – die ook als terrasoverkapping geldt maar dat niet hoeft te zijn – wordt een veranda wel als terrasoverkapping beschouwd (hoewel niet altijd). Een terrasoverkapping (ook wel luifel genoemd) is een constructie die schaduw of bescherming biedt tegen het weer, maar kan ook worden gebruikt om een buitenkamer te creëren. Een terrasoverkapping kan worden bevestigd aan uw huis, zoals wanneer het is gebouwd op een dek of bevestigd aan een trap. De overkapping kan ook vrijstaand zijn; in dat geval moet u palen in de grond plaatsen om hem te ondersteunen.

Veranda of tuinkamer kopen

Als u overweegt een veranda of tuinkamer te bouwen, raden wij u aan onze showroom te bezoeken en te zien welke mogelijkheden er zijn. Er zijn veel verschillende veranda’s in ons assortiment, en ze zijn er in verschillende kleuren. Als u niet zeker weet welk type veranda voor u geschikt is, kunnen zij van MB Veranda u helpen. Een veranda of tuinkamer kan een verlengstuk van uw huis zijn of een geheel apart bouwwerk. Het is een geweldige manier om wat extra ruimte te krijgen en toch van het buitenleven te genieten.

https://mbveranda.nl/