Wonen Gids
Image default
Tuin inrichting

Hoe onderhoud je steigerhouten tuinmeubelen?

Van je tuin een uniek plekje kunnen maken om heerlijk te ontspannen en lekker tot rust te komen, willen we dat niet allemaal? Als je tuin helemaal is aangelegd naar jouw wensen en dromen, volgt dan de zoektocht naar de absoluut perfecte tuinmeubelen die het helemaal af moeten maken. Meubelen met een unieke uitstraling die je tuin doen baden in een sfeer van gezelligheid, dat is waar veel mensen naar op zoek zijn. Door voor steigerhouten tuinmeubelen te kiezen, kun je dit ook waarmaken. Een duurzame oplossing met een robuuste en stoere uitstraling, daar hebben we het over.

Wat is steigerhout?

Ken je die stellingen waarop bouwvakkers staan als ze in de hoogte moeten werken? De planken waarop ze zich dan voortbewegen, dat is steigerhout. De naam geeft dus al meteen de verklaring van de term weer. Het hout dat voor deze planken gebruikt wordt is vurenhout en dit om een aantal specifieke redenen. Het is een sterke en duurzame houtsoort die een milieuvriendelijkere oplossing biedt aan de bouwsector dan het importeren van tropische houtsoorten. Vurenhout kom namelijk ook voor in Noord-Europa, wat de transportafstanden en dus ook de transportkosten een heel pak verlaagt. Door het aankopen van steigerhouten tuinmeubelen kies je dus niet alleen voor mooie meubelen, je bewijst er ook het milieu en klimaat een grote dienst mee. Je geeft hout dat anders gedoemd was om in de afvalcontainer te belanden een nieuw leven, en wat voor een.

De voordelen van steigerhouten tuinmeubelen

Naast het unieke karakter, geen enkel meubel zal er helemaal hetzelfde uitzien, biedt het gebruik van steigerhout voor je tuinmeubelen je nog enkele andere voordelen.

Steigerhout is gebruiksvriendelijk

Zowel voor het vervaardigen van je steigerhouten tuinmeubelen als voor het gebruik ervan, kun je rekenen op maximaal gebruiksgemak.Het vervaardigen is mogelijk op maat omwille van de lengte en dikte van de planken. De planken kunnen makkelijk afgezaagd worden op precies de juiste lengte voor de meubelen die jij in gedachten hebt.Maar ook naar gebruik toe is het een van de makkelijkste materiaalkeuzes. Het hout heeft al maandenlang buiten gelegen en is dus al bestand tegen verschillende weersomstandigheden en tegen intensief gebruik. De sporen die je op de planken zit getuigen daarvan en net daarom is het ook helemaal niet erg als je er eens iets op laat vallen of als de kinderen er met een schaartje een extra kras in maken. Het zal alleen maar meer bijdragen aan die unieke look.

Steigerhout is milieuvriendelijk

Als we het hebben over een milieuvriendelijke materiaalkeuze voor je tuinmeubelen, dan is steigerhout dit zeker en wel om twee redenen. Aan de ene kant is het een gerecycleerd product dat anders verloren dreigde te gaan en aan de andere kant is het een houtsoort die dichtbij voorkomt en dus niet de halve wereld moet afreizen om tot in je tuin te raken.

Steigerhout is onderhoudsvriendelijk

Omdat dit hout al lange tijd in weer en wind buiten heeft gelegen, is het al bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat het volstaat om bij aankoop je meubelen even een behandeling met olie te geven om er daarna tot wel twee jaar geen werk meer aan te hebben. Daarna volstaat het ook om gewoon de meubelen even licht te schuren en deze behandeling te herhalen om weer jarenlang genot te hebben van je favoriete steigerhouten tuinmeubelen.