Wonen Gids
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij de juiste regenjas voor je kind

Zo kies jij de juiste regenjas voor je kind

De meeste kinderen spelen natuurlijk het liefste lekker buiten. Nu is dit in de zomermaanden niet zo erg, maar wanneer het herfst en ook winter is, wil je natuurlijk niet dat ze het koud krijgen. Het is daarom dus ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze een goede jas dragen, zodat ze niet alleen lekker warm blijven, maar ook droog. Om ervoor te zorgen dat je de juiste jas weet te vinden, zijn er een aantal handige tips. Vooral bij het uitzoeken van een regenjas zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Waar je als volwassene veel minder beweegt, dan een kind, is het handig om te kijken naar het model, de lengte en ook de pasvorm van de jas.

 

Ga samen met je kind naar de winkel

Wanneer je een regenjas kind gaat uitzoeken, is het makkelijkste natuurlijk om je kind mee te nemen. Ondanks het feit dat het online bestellen een stuk makkelijker gaat, is het handig om samen naar de winkel te gaan. Hier kan je kind namelijk direct allerlei verschillende modellen passen en weet je dus ook zeker dat je een jas vindt die goed past en je ook mooi vindt. Daarbij komt ook dat het ook gewoon gezellig is om er eens even lekker als ouder en kind op uit te gaan. Zo kun jullie de aankoop van de regenjas bekronen met een lekker drankje op het terras bijvoorbeeld. Maak er dus iets leuks van en ga samen op pad.

 

Weet welke maat je ongeveer nodig hebt

De maat van een regenjas heren is een ander verhaal dan bij een kind. Omdat kinderen natuurlijk nog even doorgroeien, is het aan te raden om te kijken naar een wat grotere maat. Ook niet te groot, want dan verdrinken ze erin, maar iets groter dan normaal is helemaal geen gek idee. Als je dan een beetje geluk hebt, kunnen ze niet één, maar twee seizoenen met deze regenjas, waardoor het je dus ook direct in je portemonnee scheelt. Wel is het verstandig om even verschillende soorten jassen te passen en er dus niet zomaar vanuit te gaan dat een maat groter ook wel kan. Per model kan de maatvoering namelijk net even iets anders zijn, waardoor de jas niet helemaal goed valt en dus ook niet lekker zit.

 

Kies voor een opvallende kleur

Kinderen letten vaak een stuk minder goed op dan volwassen. Vooral wanneer het regent en het zicht slecht is, is het dan dus ook aan te raden om te kiezen voor een regenjas met een felle kleur. Zo zorg je ervoor dat je kind goed zichtbaar is en kun je ook zelf je kind goed onderscheiden van anderen. Daarbij komt ook dat kinderen het ook zelf vaak prachtig vinden om een felle kleur jas te dragen. Neem ze daarom dus ook gerust mee in de uiteindelijke keuze en vraag ze welke kleur ze mooi vinden. De kans dat ze namelijk een fel gele jas verkiezen boven een grijze of zwarte, die is vrij groot.