Wonen Gids
Image default
Consumenteninformatie

Drie bekende mogelijkheden om uw huis te verkopen

Gaat u uw huis verkopen? Dan denkt u al snel aan een vastgoedmakelaar. Er zijn echter ook andere opties. Zo kunt u bijvoorbeeld ook uw huis verkopen via een notaris of via een bedrijf dat onmiddellijk een bod doet en uw woning koopt om door te verkopen, te renoveren of bijvoorbeeld te herbestemmen.

1/ Onmiddellijk uw huis verkopen

Kiest u voor een speler die uw woning of pand of bouwgrond onmiddellijk koopt, dan nemen zij vaak de volledige administratie en alles wat er bij komt kijken voor hun rekening.

Verkoopt u uw woning onmiddellijk aan een speler dat meteen een bod doet en dit zonder derde partij, dan krijgt u snel cash in handen. Bovendien wordt u in het merendeel van de gevallen volledig ontzorgd op het vlak van administratie en bijkomende maatregelen. U hoeft ook geen tientallen bezoekers te ontvangen, bezoeken te organiseren of te adverteren. Het is dus een snelle en makkelijke manier om uw huis te verkopen. Bovendien is de geboden prijs vaak heel marktconform. In sommige gevallen regelen deze bedrijven zelfs uw verhuis en/of het leeghalen van de woning. Deze super snelle manier om uw huis te verkopen is veilig en er komt op het einde van de rit ook een notaris van uw keuze aan te pas om alles wettelijk in orde te brengen. Daar hoeft u zich dus ook al geen zorgen over te maken.

2/ Uw huis verkopen via de notaris

Nog al te vaak denken mensen dat een notaris enkel instaat voor de aktes en de administratie en superduur is, maar u kan dus uw huis verkopen via de notaris.

2 vaste formules bij de notaris

  1. Opteert u voor een verkoop uit de hand, dan wordt er een verkoopdossier opgestart door de notaris. Hij/zij kan dan ook adverteren met uw woning. Verwacht u niet aan de commerciële aanpak van een professionele vastgoedmakelaar, maar uw woning wordt wel in de kijker gezet.
  1. De woning laten verkopen via een openbare verkoop? Het gaat dan om een openbare verkoop die volledig online of fysiek doorgaat. Kopers kunnen dus makkelijk bieden op uw woning. De kosten variëren van dossier tot dossier. Deze hangen samen met de gewenste publiciteit en het aantal bezoekdagen. Uiteraard kan uw notaris wel vooraf de kosten meedelen.

3/ Uw huis verkopen via een vastgoedmakelaar

De klassieke manier om een huis te verkopen is via een (lokale) vastgoedmakelaar die de streek en de regio kent en meteen een schatting maakt van uw woning of pand. Een goede, capabele vastgoedmakelaar zal uw woning correct schatten, waardoor uw woning waarschijnlijk sneller verkocht zal geraken. Een kwalitatieve makelaar heeft vaak een bestand van potentiële kopers dat aangesproken kan worden. Toch is werken met een vastgoedmakelaar niet altijd een garantie op een snelle verkoop van uw huis.

https://www.sneluwhuisverkopen.be