Wonen Gids
Image default
Serre en overkapping

Een tuinhuisje dat een leven lang meegaat

Heb je de sleutels van een nieuwbouwproject gekregen en staat daardoor het aanpakken van de tuin op de planning? Of wil je na jarenlang woonplezier wel weer eens wat anders met de lay-out van de tuin? In beide gevallen is de kans groot dat je het tuinhuisje maar al te graag aan wilt pakken. Kies dan altijd voor een design dat een leven lang mee kan gaan.

Het begint allemaal met het selecteren van het beste materialen

Als je een nieuw tuinhuisje uitzoekt, is het enorm belangrijk dat je kritisch kijkt naar het juiste materiaal dat voor de productie ervan wordt gebruikt. Een tuinhuisje moet gemaakt zijn van een duurzaam materiaal, bestand zijn tegen een stootje en natuurlijk perfect passen binnen de stijl en de sfeer van de tuin. Het moet immers alle elementen van buiten weten te trotseren. Kies bijvoorbeeld voor een tuinhuisje Douglas hout. De voordelen hiervan? Dat lees je hier!

Een tuinhuisje van het mooiste Douglas hout

Een tuinhuisje van Douglas hout is optimaal bestand tegen de elementen van buiten. Wist je zelfs dat het hout, als het onbehandeld is, 10 tot 15 jaar mee kan gaan? Toch is het altijd aan te raden om het tuinhuisje te kopen dat al behandeld is. Gelukkig ben je daar altijd zeker van als je een tuinhuisje via een expert koopt.

Behandel een tuinhuisje met veranda met beits om verkleuring tegen te gaan

Wil je graag eker zijn van een optimale levensduur? Een tuinhuisje met veranda kan bijvoorbeeld behandeld zijn met een gekleurde beits. Hierdoor kan verkleuring van het hout tegen worden gegaan. Maar wil je je liever dat het karakter van het hout behouden blijft en de natuurlijke kleur te zien is? Dan is het aan te raden om een tuinhuisje te kopen die met een blanke beits is behandeld. Tuurlijk moet je altijd kijken naar wat jezelf ook mooi vindt.

https://www.deoudestee.nl/