Wonen Gids
Image default
Woning en Tuin

De handigste ladders voor in en om huis

Trapjes en ladders zijn onmisbaar in ieder huishouden. Als je op zoek gaat naar een ladder zal je ontdekken dat er een behoorlijk groot aanbod is van handige producten. Voor gebruik binnenshuis en voor kleine klusjes buitenshuis is een keukentrapje een goede oplossing.

Dat is te gebruiken voor allerlei regelmatig terugkerende dingen, zoals het schoonmaken van de keuken, lampen verwisselen, de ramen lappen of planten snoeien. Een keukentrapje kan worden opgeborgen door het in te klappen en dan neemt het maar weinig ruimte in.

Het aantal treden van een keukentrap ligt tussen 2 en 8.

Dubbele trap

Een dubbele trap lijkt sterk op een keukentrap. Net zoals een keukentrap is hij geschikt voor vrijstaand gebruik. Het grootste verschil is, dat je op een dubbele trap aan beide kanten naar boven kunt klimmen. Zo’n trapje is daarom zeer geschikt om samen klussen te doen.

De meeste dubbele trappen hebben voor extra houvast een beugel. Ondanks dat dit type trappen prima geschikt zijn voor in en om huis, worden ze vooral gebruikt door professionele klussers.

Een nadeel van de dubbele trap ten opzichte van de meeste huishoudtrapjes is, dat er geen platform is waarop gereedschap kan worden neergelegd.

Ladders voor klussen buitenshuis

Vouwladders en reformladders zijn ladders waarmee je op wat grotere hoogte kunt komen. Ze worden daarom vaak buitenshuis gebruikt. Maar ze zijn ook geschikt voor wat grotere klussen binnenshuis, zoals het schilderen van een plafond of van kozijnen.

Een reformladder heeft de bekende A-vorm, waarbij de beide poten van de ladder met een stevig koord aan elkaar vast zitten. Een vouwladder kan op meerdere manieren worden gebruikt. Als ladder kun je er tot 8 meter hoog op klimmen, maar ze zijn ook neer te zetten als dubbele trap en zelfs als steiger.

https://www.laddershop.be