Wonen Gids
Image default
Woning en Tuin

De verschillende kwaliteiten EPDM folie

EPDM folie is een synthetisch rubber met veel goede eigenschappen. Het is ten eerste bijzonder flexibel, ook als het vaak wordt blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen. Daarnaast is EPDM folie uitstekend waterdicht. Tenslotte is het bestand tegen allerlei chemische stoffen. Die goede eigenschappen zijn de reden waarom EPDM folie voor allerlei doeleinden geschikt is.

Het wordt onder anderen vaak gebruik om platte daken waterdicht te maken, als reparatiemateriaal van daken en dakgoten, en als materiaal om vijvers van te maken. Het zal duidelijk zijn dat de kwaliteit van het materiaal per toepassing verschilt.

Waterdichting

Als dakbedekking is EPDM folie wellicht het meest bekend. Maar je kunt de folie ook prima gebruiken als materiaal voor reparaties om het doordringen van water op plekken waar dat niet gewenst is tegen te gaan. Het EPDM wordt dan in stroken gesneden en op de lekkage, de scheur of beschadiging bevestigd.

Een reparatie met EPDM folie blijft tientallen jaren intact.

EPDM folie wordt voor deze toepassing gebruikt op kapotte daken, in dakgoten, voor het repareren van van waterbassins, tunnels, gevels en kelders. Meestal wordt er gewerkt met stroken, maar kelders en gevels kunnen ook in hun geheel worden bedekt met EPDM folie.

Gebruik de juiste kwaliteit EPDM folie

Net zoals de kwaliteit van de EPDM lijm is ook de kwaliteit van de verschillende soorten EPDM folie afhankelijk van de toepassing. EPDM folie die wordt gebruikt als dakbedekking en als reparatiemateriaal heeft toevoegingen die brandvertragend werken. Het doel daarvan is te voorkomen dat vonken van een naburige brand of van vuurwerk, niet kunnen leiden tot een nieuwe brand.

Vijverfolie heeft die brandvertragers niet. Dat is maar goed ook, want brandvertragers verspreiden stoffen in het water die slecht zijn voor het leefmilieu. Bij toepassing van de verkeerde soort EPDM folie in een vijver gaan de planten en vissen dood.

https://www.epdmkopen.be/categorie/epdm-folie/