Wonen Gids
Image default
Woning en Tuin

Je bad als blikvangend badkamermeubel

De badkamer heet niet voor niets zo, en dat maakt een bad een erg aanwezig badkamermeubel. Wil je je badkamer mooi en efficiënt inrichten, dan is het verstandig om eerst te kijken naar de verschillende soorten baden die er zijn voordat je gaat kijken naar de stijl.

Er zijn genoeg opties om het bad dat je uitkiest op te fleuren met bijvoorbeeld een passend douchegordijn of een douchewand. En een bubbelbad verdient natuurlijk kaarsjes of misschien en vaasje bloemen op de rand. Welke badsoorten zijn er allemaal?

Het meest praktische badkamermeubel: het combinatiebad

Het combinatatiebad is zowel een luxe als een praktisch badkamermeubel. Zoals de naam al verklapt, is het een douche en een bad ineen. Je hoeft dus geen aparte douche meer te installeren, maar je kan ook een heerlijk bad nemen. De doucheslang kan tegen de tegel van de badkamer worden bevestigd, maar er zijn ook exemplaren waar je de doucheslang kan afnemen en handmatig kan gebruiken voor het afspoelen.

Houd er rekening mee dat je een douchegordijn moet plaatsen om de rest van de badkamer droog te houden. Daar kan je meteen een stijl mee kiezen die toon zet voor de rest van de badkamer. Stijlvolle kleuren of een maf patroontje: de keus is aan jou.

Het handigste badkamermeubel: het ingebouwde bad

Als het om inrichten gaat, is het ingebouwde bad het handigste badkamermeubel. Deze badkuip wordt op maat gemaakt en is in allerlei vormen verkrijgbaar. A-symmetrisch, rechthoekig, kwartrond of vijf-of zeshoekig zijn. Er is een standaardmaat voor ligbaden 130×130, maar als dat niet in jouw badkamer past en je toch lekker wil kunnen weken, is er altijd wel een oplossing denkbaar.

En natuurlijk kan je ook een bubbelbad op deze manier laten inbouwen. Droom helemaal wel in jouw bubbelbad, in het bad dat perfect op jouw badkamer is afgestemd.

https://www.badkamermeubelshop.be