Wonen Gids
Image default
Woning en Tuin

Welke bedmaat kies jij voor de nieuwe slaapkamer?

Als je van plan bent een nieuw bed te gaan kopen, is het best belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wat voor soort bed heb je bijvoorbeeld nodig? En past dit soort bed wel in de kamer waar je het bed wilt plaatsen? Het kan best prettig zijn om een goed overzicht te hebben over welke soorten bedden er allemaal zijn en hoe breed deze ongeveer zijn. Daarom krijg je in dit artikel daar hulp mee. Ook wordt er uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van een bed.

Hoe kies je het juiste bed?

Als eerste is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je hebt voor het bed. Je wilt natuurlijk wel dat alle andere meubels nog goed blijven functioneren. Het zou vervelend zijn als door de bank bijvoorbeeld de kast niet meer open kan. Om dit zeker te weten, kun je een plattegrond maken van de kamer en zo een goed overzicht krijgen over wat er mogelijk is. Dan kun je als tweede gaan bedenken wat voor soort bed je nodig gaat hebben. Daarmee wordt je geholpen in de onderstaande stukjes tekst. Daar staat namelijk in wat de voor- en nadelen zijn van verschillende soorten bedden en wat de breedte van deze bedden ongeveer is. Een aanrader is om een kijkje te nemen op de website van Emob. Deze online meubelwebsite heeft een groot aanbod, en legt duidelijk uit wat de voor -en nadelen zijn van elk bed. 

Eenpersoonsbed

We beginnen met het eenpersoonsbed. Een goede keuze als je in je eentje slaapt en niet per se heel veel ruimte nodig hebt bij het slapen. Maar je kunt ook prima voor een eenpersoonsbed kiezen als je met zijn tweeën slaapt. Door de twee bedden naast elkaar te zetten creëer je een tweepersoonsbed. Het vervelende hiervan is alleen wel dat er een verveende naad in het midden zit. Aan de andere kant zorgen twee losse bedden er wel voor dat je minder last hebt van elkaar tijdens het slapen, terwijl je toch nog slapen kunt. Het grote voordeel van een eenpersoonsbed is dat het niet super veel ruimte inneemt. Eenpersoonsbedden zijn in de breedte meestal 90 cm, maar er zijn ook nog een heleboel andere opties.

Bed

Tweepersoonsbed

Een tweepersoonsbed is natuurlijk het meest geschikt voor twee personen, maar dit bed kan ook worden gebruikt voor iemand die alleen slaapt. Als je bijvoorbeeld houdt van meer ruimte of je wilt graag ruimte over hebben voor als er iemand komt logeren. Dan is een tweepersoonsbed ook een mooie optie. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de ruimte die er beschikbaar is. Een tweepersoonsbed is namelijk meestal in de volgende afmetingen te krijgen: een bed van 160×200 en een bed van 180×200

Twijfelaar

Als je wel graag meer ruimte wilt, maar geen ruimte hebt voor een tweepersoonsbed, kun je kiezen voor de twijfelaar. De breedte van een twijfelaar zit tussen die van een eenpersoons- en een tweepersoonsbed in. Namelijk ongeveer 140 cm. Een twijfelaar is ideaal, want hij neemt minder ruimte in en er zouden zelfs nog twee mensen in kunnen slapen. Is alleen wel wat aan de krappe kant en daarom is de twijfelaar ook eigenlijk voor mensen die alleen slapen.

Kingsize bed

Als je voor ruim en luxe wilt gaan, moet je voor een kingsize bed kiezen. Niet alleen is dit bed extra groot, het ziet er meestal ook nog extra stijlvol uit. Dat is ook de voornaamste reden waarom je deze bedden vooral in luxe hotels ziet staan. Het grote nadeel van het bed is natuurlijk wel dat het ongelooflijk breed is. Een kingsize bed is meestal boven de 200 cm breed. Ook zijn kingsize bedden meestal duurder dan andere bedden.